Fredag!

Tjaba, tjena o hallå! Idag är det fredag! En bra dag, enligt mig: börjar dagen med en håltimme, då jag kan sitta på bibblan och bara njuuuuta av tystnaden! Sedan har jag några lektioner till. Sen är det lunchdags. Vanligtvis är alla mattanter buttra och sura, men vår klass har varit JÄTTESNÄLLA mot vår mattant från början, hon gillar oss, och trippar hit och dit och pratar och skojar med oss! Trevligt, faktiskt! Alla andra klasser är bara taskiga mot mattanterna, det är därför de inte är särskilt glada... Stackars dem! Men i alla fall; När dagen var slut, åkte jag och min syster hem. Direkt efteråt körde föräldrarna till IKEA med oss, (förutom lillebror, han var på bio med sina kompisar) och där köpte vi följande saker: en ny kudde till mig (min gamla har gett upp andan, hehe), Nya duntäcke till mig och syrran och en hel del svenska delikatesser. Vi bor nämligen inte i Sverige, då får man passa på när man kan! Det är 28 dagar kvar till julafton!!!! och 26 dagar kvar tills jag får jullov! Jag och syrran ska sjunga på skolavslutningen, för alla tycker vi är "så sööööööta och sjunger sååååååå bra!!" Smickrande, minst sagt! :)
Det var till och med en lärare som sa till oss att hon hade längtat på vår sång ända sen förra avslutningen! Å, vad jag blir glad när man säger så till mig! Här är några bilder som jag tycker är jul-mysiga!:
Hoppsan, den andra bilden råka hamna längst upp! jaja. Godnatt! =)

Gäsp!

Hej! och godnatt! Jag är trött, ska gå och lägga mig. Jag lyssnar på "skämmerskans dotter" och ville önska er alla en bra månad före jul! Jag ska rida i morgon! =D   Och vi ska gå till IKEA på fredag! Bra, jag behöver en ny kudde...
=)   Ha det så bra och dröm bra drömmar! zzzzzzzz -_-söta!!!

Läxläsning...

Hej hej! Idag har jag en hel dag med läxläsning framför mig! Dessa läxor måste jag göra: Matte-läxa (vi gör en varje vecka)-2 sidor, svenska-läxa-1 sida,  etik-läxa-2 sidor. Plus ett prov om gamla Grekland och det trojanska kriget... =P ush!
Idag har jag ätit känguru-stek!!!! Det var gott och miljövänligt! Därför att känguruer äter gräs, och det finns många av dem i Australien...   Det tycker jag ni kan prova (om ni inte är allergiska mot känguru eller är vegetarianer... :D)
Jaja, nu måste jag räkna lite matte, så, ha det så bra så länge!!  =)
ciao!  //Ell'

Lördag

Hi! Idag har jag varit på julbasaren, ni vet, i kyrkan. Det första jag och familjen gjorde, var att vinna ett helt lass med smaskig toblerone!!! Jag och pers.4 (min syster) blev lita sura och sa att vi inte kunde njuta av chokladen, på grund av vårt godisförbud, men då tröstadee pappa oss och sa att han kunde utnyttja chokladen i vårt ställe! Jag köpte inte så mycket denna gången som jag trodde jag skulle göra. Det fanns bara prylar som jag redan hade, lotterier och godis, och annat jag inte kunde eller ville köpa... :P   Men min syster vann ett paket med "jul-knäckebröd"! Det får man vara glad åt! Har varit på solfège idag igen (lektion om musik)...Senare idag ska vi baka pizza! Det blir oftast godast om man gör pizzan själv! I kväll ska vi se på en film och käka lite chips... Vi hyrde följande filmer: "Kung-fu panda", "Little miss sunshine"(stavade jag rätt?), "Men in black 2" och någon annan också, som jag inte kommer ihåg namnet på...  Ska bli mysigt!!
Det enda dåliga idag, var att det var 17° ute!!!!!!!!   21e november borde det ju vara minus-grader! Eller hur?!
Fast en sak var bra med det varma vädret, det var att det inte var jobbigt att jogga. (ja, vi tog oss en jogging-tur efter basaren...) Så jag har gjort rätt mycket idag!   Vad ska ni göra?
Här är en bild på vad jag kan göra när det blir för kallt om ansiktet...: smart, va?
Häsningar från mig och ha det så bra!!!!!              //Ell'

helg!!!!!!! det var på tiden!

Hello! Idag är det fredag, den sista skoldagen i veckan, och tur är det!!!  Det är så skönt att veta att man har TVÅ hela dagar ledigt för att vila ut sig och ha det kul... och för att göra läxor... :'(    Varför fins läxor egentligen??? Min gissning är: De är till för att störa en, retas och ta ens tid!! Varför tror ni att det finns läxor?  I morgon är det julbasar i kyrkan! dagen jag så länge har letat efter! Ska typ köpa minst 50 procent av alla julklappar jag ska ge bort där.  De säljer mycket, bland annat suuuuuupersöööööta små tomtar, "sankta lucior" och lita annat smått och gott...  De har lotterier också! Det går bra för mig vartannat år. Förra året hade jag tur, vann en massa choklad! Fast det skulle inte göra något om jag inte vann någon choklad i år, för jag har ju hur som helst godisförbud. I natt drömde jag för resten att jag bröt mot det förbudet. Det var jätteläskigt!! Jag bara stod där med ryggen mot resten av familjen och bara glufsade i mig allt godis jag kunde hitta!!!! Sen (i drömmen, alltså) frågade pappa om jag åt godis. då sa jag att jag åt russin!!! Så knäppt!  Eller hur! Så skulle jag aldrig göra i verkligheten!  Det är den 20e november nu, och det är fortfarande 15° ute!!!   (jag bor inte i Sverige)   och i morgon på julbasaren, kommer det att vara 16° ute!!!!!!   Förra året var det under 10°...   Miljöförstöring, eller?Den här bilden visar ungefär hur kallt jag vill ha det!!

moshi moshi!

Goddagens!  Idag har jag gått i skolan och fattat principen med ekvationerna jag skrev om igår!!!
Känner mig duktig! Idag var det också ganska god mat i matsalen: lax-okej, lite oljig, men jaja!- och potatis. inte att förväxla med "sill och pottäter" haha!  Det är skitväder ute! förlåt mitt oartiga sätt att beskriva vädret! =P tråkigt. Men ändå mysigt, på nåt sätt! Man sitter i köket och dricker te och läser en tidning, medan det är dåligt väder och mörkt där ute. Vårt kök har ett takfönster, så det smattrar en hel del också. Det är rätt synd, faktiskt!
Jag önskar er alla en lika mysig kväll som min, och ha det så bra!!!! (måste äta nu!)    <3   :D

Tjenixen!

Hej alla!  Idag har jag varit i skolan. Där hade jag matte, svenska, franska, idrott och lite annat också. Svenskan var tråkig. Man typ satt bara och skrev om en bok man läst... Jag läste "skriet från vildmarken" och den var JÄTTEBRA!! Det är en bok som jag rekommenderar!!
På matten höll vi på med ekvationer med variabler på båda sidorna av =-tecknet... måste lära mig hur man räknar ut, det är svårt! Vartenda tal/ekvation misslyckades jag med att få rätt svar!!  Vanligtvis är jag ändå ganska duktig på matte...
Jag gjorde för resten rosett-frisyren igår. Det är en frisyr som jag tänker ha på julafton...  Här kan ni få en bild på hur det såg ut...ser ut som mimmi pigg! =)
rosetten blev lite sned, men ändå söt! Vad tycker ni?

bilderna framme??

denna mössa/luva fanns förstås på H&M (som alla andra kläder jag fått idag...) och den tycker jag är söt! =) =DDen här tröjan tänkte jag ha på jul-afton. Vi ska fira den i schweiz och då gäller det att ha nå't varmt på sig!!  (snö!! =D)Den här tröjan är <3">Jag älskar såna här tröjor! Jag fick den från H&MDenna söta skjorta fanns (också!) på H&M.Denna t-shirt är även den, inköpt av mamma  (egentligen är alla kläder det... :) )  och fanns också på H&M...Denna t-shirt köpte mamma till mig, den kommer från H&M!God kväll på er, jag kommer hem från en lång shopping-tur, och har köpt lite grejor... Om inte jag har gjort fel, borde man kunna se de bilderna... Men jag bemästrar inte riktigt den konsten, men...  hoppas, hoppas att jag lyckades!!

shopping, solfège och kompisar...

Hej! Jag vaknade kl 09:10 ganska exakt, åt frukost, bytte om till halv-varma kläder... jättevarmt ute! hela 15°! Jag är en människa som vill ha snö i november, snö i december, snö i januari och snö i februari... men speciellt i december... Jag åkte med en kompis till akademin, rättare sagt musik-akademin... där jag hade solfège, en kurs där man lär sig läsa noter, sjunga och rytmer...  kan redan allt, så det känns lite tråkigt. =P måste snart klappa igen datorn, ska iväg och handla med person 1, d.v.s. Mamma... ska köpa en varm kofta, en mapp, färgglada papper och en mössa... möjligtvis bloggar jag senare idag och lägger upp bilder på det jag köpt... :D
Hej då! ha en jättebra dag!!  hälsningar från lilla mig! =)   //Ell'

upptagen, trots att det är helg...

Hej alla! Idag är det lördag. Jag hann inte blogga i onsdags, jag hade nämligen fullt upp. Men idag kan jag blogga lite!
Idag har jag fullt upp! Pers.5 hade en kompis som sov över, de vaknade klockan sju, och gick och spelade wii. en och en halv timme senare vaknar jag, och har möööörka ringar under ögonen, trots att jag har sovit den rekommenderade tiden för min ålder... Jag går upp och äter lite frukost. på helgerna är jag lite onyttig: jag äter chokladpuffar, alltså flingor med chokladsmak... Men vanligtvis äter jag fair-trade-müsli med ett rostat bröd... jag älskar smält smör på knaprigt bröd!! Det gör pers.4 och pers.5 också! Tillbaka till min upptagna dag: Vi har handlat mat... 2 kassar och en ryggsäck fulla! Sen har jag har suttit och räknar matte i snart en timme, känner att jag absolut vill ha kontroll över potenserna och de negativa talen...
=P I boken gör de ekvationer med negativa potenser!! Vill de ha ihjäl mig, eller?? Per.4 skall snart gå och spela golf, och pers.1 skall skjutsa mig till min kompis om två timmar eller så...
Ha det så bra!  så länge är detta en ekvation jag har räknar ut, fast jag skriver den i bokstäver:Minus fyra gånger X gånger minus ett minus minus två är lika med fyra. Svårt? Svaret är: X=2
Hälsningar från mig <3 // Ell.

RSS 2.0